1. Κόβουμε ένα + στις ντομάτες και τις ψήνουμε στα 750 W για 6-8 λεπτά, μέχρι να είναι εύκολο να ξεφλουδιστούν. Αποφλοιώνουμε και τεμαχίζουμε τις ντομάτες.
2. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ρηχό ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων. Ψήνουμε με ξεσκέπαστο το ταψί για 3-4 λεπτά στο 750 W.
3. Προσθέτουμε ζάχαρη ανακατεύοντας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στα 750 W. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα.
4. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και βράζουμε, ξεσκέπαστο, για 5-6 λεπτά σε 750 W.
5. Συμβουλή: Προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι στη σούπα πριν τη σερβίρουμε.