1. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 4 λεπτά στον ατμό στα 750 W, ανακατεύουμε στα μισά του χρόνου.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί, ανακατεύουμε και ψήνουμε πάλι για 3 λεπτά στα 750 W.
3. Χύνουμε το βραστό ζωμό και το σαφράνι. Ζεσταίνουμε το φαγητό στο ταψί για 5-6 λεπτά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε στα 750 W για 6-7 λεπτά. Σκεπάζουμε και βράζουμε στα 750 W για 7-8 λεπτά.
4. Το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Καρυκεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.