1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι.
2. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων, προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά στα 750 W. Ανακατεύουμε κατά το ψήσιμο. Οι πατάτες πρέπει να είναι μισοψημένες.
3. Σουρώνουμε τις πατάτες.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων και μοιράζουμε τις μισές πατάτες πάνω στον πυθμένα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με μια στρώση κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Στη συνέχεια βάζουμε το ψάρι από πάνω. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. Καρυκεύουμε και περιχύνουμε με λίγο λάδι.
5. Τοποθετούμε το ταψί στον περιστρεφόμενο δίσκο και ψήνουμε στη συνδυασμένη λειτουργία γκριλ στα 350 W για 18-20 λεπτά.