1. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων, με λίγο βούτυρο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στα 750 W για 5-6 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ζωμό και τη δάφνη και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σούπα με αλάτι και πιπέρι.
3. Μοιράζουμε τη σούπα σε 2 σουπιέρες. Τοποθετούμε 2 φέτες ψωμί πασπαλισμένες με 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.
4. Τοποθετούμε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων στη λειτουργία γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και η πάνω στρώση να αποκτήσει χρυσοκάστανο χρώμα.
5. Σερβίρουμε με δύο φέτες ψωμί ανά άτομο.