1. Κόβουμε τις πιπεριές οριζόντια στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
2. Αναμιγνύουμε το βοδινό κρέας, το κρεμμύδι, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το γάλα ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και το (φρέσκα ή αποξηραμένα) μπαχαρικά.
3. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το κομμένο σε κύβους βούτυρο από πάνω. Ρίχνουμε το νερό ή το χυμό ντομάτας γύρω από τις πιπεριές στον πυθμένα του μπολ.
4. Τοποθετούμε το ταψί στον περιστρεφόμενο δίσκο και ψήνουμε στη λειτουργία γκριλ και φούρνου μικροκυμάτων στα 350 W για 15-18 λεπτά.