Συχνές Ερωτήσεις

Πώς καταχωρώ τη Whirlpool συσκευή μου?

Μπορείτε να καταχωρήσετε τη συσκευή Whirlpool σας στην ιστοσελίδα μας μέσω του παρακάτω συνδέσμου. Θα χρειαστείτε το όνομα του μοντέλου της συσκευής και τον σειριακό αριθμό (όπως φαίνεται στο δελτίο καταχώρησης του προϊόντος). Θα χρειαστούμε επίσης την ημερομηνία και το εκτιμώμενο κόστος αγοράς.

Τι τύπο μαγειρικών σκευών μπορώ να χρησιμοποιήσω στον φούρνο μικροκυμάτων μου?

Παρακαλούμε να ανατρέξετε στις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε: αλουμινόχαρτο, μέταλλο, πλαστική μεμβράνη, σακούλες, καπάκια, σκεύη σερβιρίσματος, δοχεία, κεραμικά δοχεία, πηλό, πορσελάνες, πήλινα σκεύη, χαρτοπετσέτες μελαμίνης, χάρτινα σκεύη σερβιρίσματος, πετσέτες.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε κηρόχαρτο, κεραμικό γυαλί και γυαλί.

Τι τύπο μαγειρικών σκευών μπορώ να χρησιμοποιήσω στον φούρνο μικροκυμάτων μου?

Παρακαλούμε να ανατρέξετε στις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε: αλουμινόχαρτο, μέταλλο, πλαστική μεμβράνη, σακούλες, καπάκια, σκεύη σερβιρίσματος, δοχεία, κεραμικά δοχεία, πηλό, πορσελάνες, πήλινα σκεύη, χαρτοπετσέτες μελαμίνης, χάρτινα σκεύη σερβιρίσματος, πετσέτες.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε κηρόχαρτο, κεραμικό γυαλί και γυαλί.

Μπορώ να τοποθετήσω στεγνωτήριο πάνω στο πλυντήριό μου?

Το πλυντήριο θα πρέπει να τοποθετείται στο πάτωμα, καθώς είναι το πιο βαρύ. Οι περισσότερες συσκευές ίδιας μάρκας μπορούν να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εξάρτημα προσάρτησης για να προστατεύσετε το στεγνωτήριο από πτώση, όταν το πλυντήριο βρίσκεται σε λειτουργία. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε δύο συσκευές διαφορετικής μάρκας τη μία πάνω στην άλλη, ρωτήστε τον έμπορο λιανικής ή τον αντιπρόσωπο, εάν είναι δυνατό.

Ποιοι απορροφητήρες διαθέτουν δυνατότητα εξαερισμού στο πίσω μέρος?

Μόνο οι επιτοίχιοι απορροφητήρες έχουν δυνατότητα εξαερισμού στο πίσω μέρος.

Τι κάνει το?

Το Pret a Porter απομακρύνει το ζάρωμα, τις οσμές και στεγνώνει απαλά τα ρούχα σας. Είναι η ιδανική λύση όταν τα ρούχα σας δεν είναι λερωμένα, αλλά δεν έχουν τέλεια εμφάνιση. Είναι ένας γρήγορος, εύκολος και πρακτικός τρόπος να αναζωογονήσετε τα ρούχα σας και να βγείτε έξω δείχνοντας άψογοι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πότε πρέπει να προσθέσω λαμπρυντικό στη θήκη του πλυντηρίου πιάτων?

Η ένδειξη LED θα ανάψει όταν χρειάζεται να προσθέσετε λαμπρυντικό. Το λαμπρυντικό βοηθά στη διαδικασία στεγνώματος και προστατεύει τα γυάλινα σκεύη από το θάμπωμα.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ προϊόντα 4-σε-1, παρά απορρυπαντικό, αλάτι και λαμπρυντικό ξεχωριστά?

Χρησιμοποιώντας ξεχωριστά απορρυπαντικό, αλάτι και λαμπρυντικό, μπορείτε να προσαρμόσετε το μείγμα στον τύπο του νερού της περιοχής σας και την ποσότητα των πιάτων που έχετε να πλύνετε. Τα προϊόντα 4-σε-1 ή άλλα παρόμοια σας παρέχουν ευκολία.

Τι διάρκεια έχει ο κύκλος του?

Εξαρτάται από το ρούχο. Ο κύκλος μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο 30 λεπτά, λίγο λιγότερο για τα ευαίσθητα και λίγο περισσότερο για ρούχα υψηλής αντοχής, όπως τα βαμβακερά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ στεγνωτηρίου με συμπυκνωτή και στεγνωτηρίου με εξαερισμό?

Τα στεγνωτήρια με εξαερισμό είναι εφοδιασμένα με εξοπλισμό εξαερισμού που βγάζει προς τα έξω τον αέρα. Τα στεγνωτήρια με συμπυκνωτή είναι ιδανικά για μικρές κατοικίες και διαμερίσματα, καθώς μετατρέπουν τον ατμό σε νερό και το συλλέγουν σε ένα δοχείο, ώστε να μην χρειάζεται εξαερισμός και να μπορείτε να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε στον χώρο.

Όταν χρησιμοποιώ το πλυντήριο ρούχων μου, πότε είναι απαραίτητο το πρόγραμμα πρόπλυσης?

Μόνο όταν τα ρούχα είναι πολύ βρώμικα.

Πόσο γρήγορα δημιουργεί το ψυγείο πάγο?

Η παγομηχανή δεν θα δημιουργήσει πάγο μέχρι η θερμοκρασία του καταψύκτη να κατέβει τους -12°C. Θα χρειαστεί μια μέρα για να γεμίσει ο κάδος πάγου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την εστία αερίου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος?

Σε περίπτωση παρατεταμένης διακοπής ρεύματος, μπορείτε να ανάψετε χειροκίνητα τις εστίες επιφάνειας. Κρατήστε ένα αναμμένο σπίρτο κοντά στην εστία και γυρίστε τον διακόπτη στη θέση "high".

Το πόσιμο νερό από τον ψύκτη νερού του ψυγείου έχει δυσάρεστη γεύση χημικού. Πώς μπορώ να το αποφύγω αυτό?

Το πόσιμο νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά ώστε να μην μένει για μεγάλες περιόδους μέσα στη συσκευή.

Μπορεί ένας καταψύκτης να λειτουργεί κανονικά εάν υπάρχουν στο γκαράζ μου πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες?

Θα μπορεί, αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά τη θερμοκρασία. Οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να είναι χαμηλότερες από 40°F ή υψηλότερες από 100°F για να μπορέσει ο καταψύκτης να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Εάν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από 40°F, ο θερμοστάτης σας μπορεί να μην επιτρέψει την ενεργοποίηση της συσκευής. Όσο πιο ζεστή είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος (πάνω από 100°F), τόσο περισσότερο θα υπερλειτουργεί η συσκευή και θα είναι λιγότερο αποδοτική.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την καταχώρηση της συσκευής Whirlpool?

Μπορείτε να καταχωρήσετε τη συσκευή σας στη Whirlpool ανεξαρτήτως αν την αγοράσατε ηλεκτρονικά ή από κάποιον από τους συνεργάτες λιανικής μας. Η Καταχώρηση Προϊόντος μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, εάν αυτό απαιτείται, και μας βοηθά να παρέχουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες μας σε περίπτωση που ζητήσετε τη βοήθειά μας.

Υπάρχει νερό στο κάτω μέρος του ψυγείου αυτόματης απόψυξης. Γιατί συμβαίνει αυτό?

Πιθανόν έχει φράξει ο σωλήνα αποστράγγισης από το φρεάτιο απορροής στο πίσω μέρος του ψυγείου. Αυτό σημαίνει ότι το νερό της απόψυξης ρέει μέσα στον θάλαμο.

Οι εστίες είναι λερωμένες και αποχρωματισμένες. Πώς μπορώ να τις καθαρίσω?

Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι με καθαριστικό χρωμίου (Solvol Autosol). Θα πρέπει να φροντίσετε να μην φράξετε τις οπές και τις αυλακώσεις της εστίας.

Ποια προϊόντα καθαρισμού θα πρέπει να αποφεύγω όταν καθαρίζω το ψυγείο μου?

Μην χρησιμοποιήσετε λειαντικά ή σκληρά καθαριστικά όπως τα σπρέι καθαρισμού παραθύρων, αποξεστικά καθαριστικά, εύφλεκτα υγρά, κεριά καθαρισμού, συμπυκνωμένα απορρυπαντικά, λευκαντικά ή καθαριστικά που περιέχουν προϊόντα πετρελαίου στα πλαστικά μέρη του εσωτερικού και τις εσωτερικές επενδύσεις ή τα στεγανωτικά παρεμβύσματα της πόρτας. Μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες, συρμάτινα σφουγγαράκια ή άλλα σκληρά εργαλεία καθαρισμού. Αυτά μπορούν να χαράξουν ή να προκαλέσουν ζημιά στο ψυγείο σας.

Οι επαγωγικές εστίες χρειάζονται συγκεκριμένο τύπο μαγειρικού σκεύους?

Μπορείτε να καταλάβετε εάν τα μαγειρικά σκεύη σας είναι κατάλληλα χρησιμοποιώντας μαγνητάκι ψυγείου. Εάν κολλήσει στη βάση, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκεύος σε επαγωγικές εστίες.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του ψυγείου και του καταψύκτη μου?

Προτιμάται θερμοκρασία κατά μέσο όρο 3 έως 4°C, με ανώτατο και κατώτατο όριο 0 έως 7°C. Στους 7°C τα τρόφιμα αλλοιώνονται πιο γρήγορα.

Πόσο χώρο θα πρέπει να αφήσω ελεύθερο γύρω από ένα ψυγείο?

Για ελεύθερα ψυγεία θα πρέπει να αφήσετε 5 cm πάνω και 10 cm πίσω από τη συσκευή. Αυτό επιτρέπει την εύκολη απελευθέρωση θερμότητας και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Για τις εντοιχιζόμενες συσκευές ο απαιτούμενος χώρος περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές.

Εάν έχω μονάδα εστιών 68cm, χρειάζομαι Απορροφητήρα πλάτους 90 cm?

Όχι, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και τοποθετήστε τον απορροφητήρα στη σωστή απόσταση από τη μονάδα εστιών.

Τι σημαίνουν οι λυχνίες στον καταψύκτη?

Η ΠΡΑΣΙΝΗ λυχνία δείχνει ότι η συσκευή τροφοδοτείται με ρεύμα. Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ λυχνία δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή ταχείας ψύξης. Η λυχνία συνδυάζεται με έναν διακόπτη. Η ΚΟΚΚΙΝΗ λυχνία προειδοποιεί ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του θαλάμου.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω λαμπρυντικό στο πλυντήριο πιάτων μου?

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε λαμπρυντικό. Είναι βασικό για το αποτελεσματικό στέγνωμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει τη θήκη πριν χρησιμοποιήσετε το καινούριο σας πλυντήριο πιάτων.

Μπορώ να τοποθετήσω επιτραπέζιο ψυγείο κάτω από την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας μου?

Ναι, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για εξαερισμό.

Ετοίμασα ένα γεύμα με ψάρι στον φούρνο μικροκυμάτων μου. Πώς μπορώ να απομακρύνω τις ανεπιθύμητες οσμές?

Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι με νερό που να περιέχει μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου ένα λεπτό. Αυτό θα απομακρύνει τυχόν δυσάρεστες οσμές από τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κοινό μαγειρικό αλάτι στο πλυντήριο πιάτων μου?

Το μαγειρικό αλάτι γενικά περιέχει συστατικά που μπορούν να καταστρέψουν το πλυντήριο πιάτων σας.

Τι προκαλεί τους κόμπους από χνούδι σε κάποια ρούχα?

Πολλά συνθετικά ρούχα αποβάλλουν μικρές ίνες που μετατρέπονται σε κόμπους και κολλούν στα ρούχα. Απομακρύνετέ τους με έναν αποχνουδωτή, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα πολυκαταστήματα. Η υπερβολική φόρτωση του πλυντηρίου σας μπορεί επίσης να προκαλέσει τη δημιουργία τους.

Γιατί ο καταψύκτης παράγει υπερβολική ψύξη?

Εάν σχηματιστούν μεγάλες ποσότητες πάγου σε μικρό χρονικό διάστημα, κάντε τα ακόλουθα: βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ενεργοποιημένος ο διακόπτης ταχείας ψύξης (Fast Freeze). Ο θερμοστάτης δεν πρέπει να βρίσκεται στην ανώτατη ρύθμιση. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο του καταψύκτη δεν διατηρεί ανοιχτή την πόρτα/το καπάκι. Ελέγξτε ότι το παρέμβυσμα στεγανοποίησης της πόρτας είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με τον θάλαμο σε όλα τα σημεία.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της συσκευής είναι υπερβολικά χαμηλή/υψηλή. Ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις θερμοκρασίας?

Οι βέλτιστες φυσιολογικές θερμοκρασίες αέρα στο κέντρο του θαλάμου θα πρέπει να είναι ως εξής:Ψυγείο +3,5°C Ψύκτης 0°C Καταψύκτης *** -18°C Καταψύκτης * -6°C Καταψύκτης ** -12°C Καταψύκτης **** -24°C (Χρησιμοποιώντας τον διακόπτη Ταχείας Ψύξης, σε μη φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργίας).

Ποια προϊόντα θα πρέπει να αποφεύγω όταν καθαρίζω ανοξείδωτες επιφάνειες?

Αποφύγετε σφουγγαράκια καθαρισμού γεμισμένα με σαπούνι, σκληρά καθαριστικά, κρέμα γυαλίσματος εστιών, ατσαλόμαλλα σφουγγαράκια, τραχιά υφάσματα πλυσίματος, και κάποιες χαρτοπετσέτες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια.

Η στεφάνη χρωμίου γύρω από τη στέρεη θερμαντική πλάκα της εστίας έχει αποχρωματιστεί. Είναι κάτι φυσιολογικό?

Η στεφάνη είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι για προστασία από σκουριά. Αλλαγές στο χρώμα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών της θερμαντικής πλάκας είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Ποιο είναι το μέγιστο μήκος εξαερισμού που μπορώ να έχω στον απορροφητήρα μου?

Ιδανικά όχι περισσότερο από 3 μέτρα.

Σε τι ύψος πάνω από τη μονάδα εστιών πρέπει να βρίσκεται ένας απορροφητήρας?

Παρακαλούμε ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη για το συγκεκριμένο μοντέλο. Γενικά, συνιστούμε απόσταση 750mm πάνω από Εστίες Αερίου και 650mm πάνω από Ηλεκτρικές Εστίες. Εάν στις οδηγίες που συνοδεύουν τον απορροφητήρα σας στην συσκευασία αναφέρεται κάποια πρόσθετη σημείωση σχετικά με το ύψος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος αυτό.

Μπορεί να γίνει αντιστροφή του ανοίγματος στις πόρτες Ψυγειοκαταψυκτών Κάτω Πάγκου μοντέλου Slimline (45,8cm)?

Σε τέτοιου είδους συσκευές δεν μπορεί να γίνει αντιστροφή του ανοίγματος στις πόρτες. Ο συνδυασμός ψυγείου και καταψύκτη παρέχεται με τις πόρτες τοποθετημένες έτσι ώστε να ανοίγουν μέχρι τη μέση.

Πώς ξεκινάει ο κύκλος στο?

Είναι μια απλή διαδικασία τριών βημάτων: Γεμίστε τη θήκη με νερό έως το κατάλληλο σημείο (ευαίσθητα, κανονικά ή υψηλής αντοχής). Τοποθετήστε τη θήκη στη συσκευή και πατήστε το κουμπί εκκίνησης. Αυτό είναι όλο.

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω εξωτερικό αγωγό για τον απορροφητήρα μου. Η ανακυκλοφορία αέρα είναι καλή ιδέα?

Ναι. Όλοι οι απορροφητήρες Whirlpool μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λειτουργία αεραγωγού ή ανακυκλοφορίας.

Η ανακυκλοφορία απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές και τα λίπη από τον αέρα που περνά μέσα από τον απορροφητήρα και επαναφέρει τον αέρα πίσω στην κουζίνα. Δεν μειώνει την υγρασία του αέρα, οπότε τα επίπεδα υγρασίας στην κουζίνα σας μπορεί να αυξηθούν. Μην συνδέετε απορροφητήρα χωρίς κινητήρα σε κεντρικό σύστημα εξαερισμού.

Τι ποσότητα απορρυπαντικού πρέπει να χρησιμοποιώ στο πλυντήριο πιάτων μου?

Η ποσότητα του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού και τον τύπο του απορρυπαντικού. Εάν χρησιμοποιήσετε πολύ λίγο, τα πιάτα ίσως να μην καθαρίσουν εντελώς. Εάν χρησιμοποιήστε πάρα πολύ, σε μαλακό νερό, τα γυάλινα σκεύη ίσως να χαραχτούν ή να υποστούν ζημιά. Εάν δεν γνωρίζετε τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με το τοπικό τμήμα ύδρευσης.

Ποια είναι η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των εστιών και του απορροφητήρα?

Για μια μονάδα εστιών αερίου Whirlpool με ισχύ μικρότερη από 7500W, η ελάχιστη απόσταση είναι 65cm. Για εστίες ισχύος πάνω από 7500W η ελάχιστη απόσταση είναι 75 cm. Οι ηλεκτρικές εστίες πρέπει να έχουν απόσταση 65cm.

Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας. Ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιώ?

Τα Α και A+ προσφέρουν τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο είναι οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί το?

Το Έξυπνο Σύστημα Ατμού συνδυάζει την καινοτόμο τεχνολογία "συστήματος στεγνώματος" με έναν μοναδικό σάκο απώθησης νερού, για να απομακρύνει το τσαλάκωμα, το ζάρωμα και τις οσμές ενώ συντηρεί το ύφασμα. Χάρη στην τεχνολογία 6ης Αίσθησης, ανιχνεύει τη διαθέσιμη ποσότητα νερού και βελτιστοποιεί αυτόματα τη διάρκεια του κύκλου.

Οι εστίες Whirlpool μπορούν να χρησιμοποιηθούν με υγραέριο (LPG)?

Ναι, διατίθεται εξοπλισμός μετατροπής για LPG για όλες τις μονάδες εστιών Whirlpool. Ο εξοπλισμός αυτός παρέχεται από την Εξυπηρέτηση Πελατών μας.

Πόσα ρούχα χωράει το?

Στο Pret a Porter μπορούν να χωρέσουν δύο είδη ρουχισμού ανά κύκλο για μέγιστη απόδοση. Τα ρούχα μπορούν να κρεμαστούν σε κρεμάστρα ξύλινη, συρμάτινη ή πλαστικού υψηλής ποιότητας.

Σύγκρινε ( Συσκευές )

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ