τοματόσουπα

Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
33 λεπτά

Απλό στην παρασκευή, με εξαίσια γεύση.

Συστατικά

  • 750 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 ψιλοκομμένο καρότο
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Μέθοδος

1. Κόβουμε ένα + στις ντομάτες και τις ψήνουμε στα 750 W για 6-8 λεπτά, μέχρι να είναι εύκολο να ξεφλουδιστούν. Αποφλοιώνουμε και τεμαχίζουμε τις ντομάτες.

2. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ρηχό ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων. Ψήνουμε με ξεσκέπαστο το ταψί για 3-4 λεπτά στο 750 W.

3. Προσθέτουμε ζάχαρη ανακατεύοντας. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στα 750 W. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα.

4. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και βράζουμε, ξεσκέπαστο, για 5-6 λεπτά σε 750 W.

5. Συμβουλή: Προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι στη σούπα πριν τη σερβίρουμε.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ