ριζότο μανιταριών με σαφράνι

Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
27 λεπτά

Γιατί να επιλέξετε ή μανιτάρι ή σαφράνι; Μπορείτε να συνδυάσετε τη γεύση αυτών των δύο σημαντικών κλασικών συστατικών σε ένα πιάτο.

Συστατικά

  • 1 μικρό κομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένο σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1   σαφράνι
  • 350 γρ. ρύζι
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί
  • 700 μ. βραστά αλμυρά αποθέματα.

Μέθοδος

1. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 4 λεπτά στον ατμό στα 750 W, ανακατεύουμε στα μισά του χρόνου.

2. Προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί, ανακατεύουμε και ψήνουμε πάλι για 3 λεπτά στα 750 W.

3. Χύνουμε το βραστό ζωμό και το σαφράνι. Ζεσταίνουμε το φαγητό στο ταψί για 5-6 λεπτά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε στα 750 W για 6-7 λεπτά. Σκεπάζουμε και βράζουμε στα 750 W για 7-8 λεπτά.

4. Το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Καρυκεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ