ρατατούιγ λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
16 λεπτά

Ένα συνοδευτικό πιάτο με φρέσκα λαχανικά που προέρχεται από την κουζίνα της Προβηγκίας.

Συστατικά

  • 150 γρ. κρεμμύδι
  • 300-400 γρ.  μελιτζάνες ή κολοκυθάκια
  • 300 γρ. πιπεριές
  • 200 γρ. τομάτες σε κονσέρβα
  • 1 φύλλο ζωμός
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι

Μέθοδος

1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων. Σκεπάζουμε και βράζουμε στα 750 W για 3 λεπτά.

2. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε καλά για να συνδυάσουμε τις γεύσεις. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε να βράζουμε στα 750 W για 5 λεπτά.

3. Προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας και βράζουμε για 5-8 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Συμβουλή: Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε μετά τσίλι και ενδεχομένως μερικά κομμάτια chorizo.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ