ψάρια φιλέτο στο φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
30 λεπτά

Ένα γευστικότατο, ελαφρό πιάτο. Ψάρι με τηγανητές πατάτες, δύο γεύσεις που ταιριάζουν τέλεια.

Συστατικά

  • 500-600 γρ. φιλέτα ψαριών ή κοτολέτες
  • 1-1,2 κιλό πατάτες
  • 100 ml νερό
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο μάτσο μαϊντανός
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι

Μέθοδος

1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι.

2. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων, προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 8-10 λεπτά στα 750 W. Ανακατεύουμε κατά το ψήσιμο. Οι πατάτες πρέπει να είναι μισοψημένες.

3. Σουρώνουμε τις πατάτες.

4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων και μοιράζουμε τις μισές πατάτες πάνω στον πυθμένα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με μια στρώση κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Στη συνέχεια βάζουμε το ψάρι από πάνω. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες. Καρυκεύουμε και περιχύνουμε με λίγο λάδι.

5. Τοποθετούμε το ταψί στον περιστρεφόμενο δίσκο και ψήνουμε στη συνδυασμένη λειτουργία γκριλ στα 350 W για 18-20 λεπτά.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ