πίτα με σπανάκι και ρικότα

Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
12 λεπτά

Απλή και κλασική: η κατ’ εξοχήν αλμυρή πίτα, υπέροχη ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί κρύα.

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 300 γρ. αλατισμένη ρικότα
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 30 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 30 γρ. πεκορίνο
  • - μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 5 φέτες τηγμένο τυρί
  • μερικές σταγόνες γάλα

Μέθοδος

1. Βράζουμε το σπανάκι και αφήνουμε να στραγγίσει. Το χοντροκόβουμε και προσθέτουμε τη ρικότα, το αυγό, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.

2. Πασπαλίζουμε το πιάτο Crisp® με τριμμένη φρυγανιά, χωρίζουμε τη ζύμη σφολιάτας σε δύο κομμάτια. Χρησιμοποιούμε τη μισή για να καλύψουμε το πιάτο Crisp®, όπου τα εξωτερικά άκρα είναι κάπως παχύτερα.

3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με φέτες τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα σπανακιού και τυριού. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας, πιέζουμε τα εξωτερικά άκρα για να κλείσουν. Ανοίγουμε με ένα πιρούνι τρύπες στη ζύμη και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και λίγο γάλα. Ψήνουμε για 12 λεπτά στη λειτουργία Crisp®.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ