φιλέτο σολομού με σπαράγγια

Χρόνος προετοιμασίας
1 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
1 λεπτά

Ένας κλασικός συνδυασμός: Ο σολομός είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι που ταιριάζει τέλεια τόσο με τη γλυκιά γεύση των πράσινων σπαραγγιών όσο και με τη λεπτή γεύση των άσπρων σπαραγγιών.

Συστατικά

  • ½ σακουλάκι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού
  • 6 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ μάτσο σχοινόπρασο
  • 300 γρ. λευκά σπαράγγια
  • 250 γρ. πράσινα σπαράγγια
  • 1 μικρό κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 2 (200 γρ. ανά τεμάχιο) φιλέτο ή σολομός
  • - αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

1. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την ξυσμένη φλούδα πορτοκαλιού με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη βινεγκρέτ να ηρεμήσει μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε τα σπαράγγια με 2 κουταλιές βινεγκρέτ και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και την προσθέτουμε στα σπαράγγια. Βάζουμε με την κουτάλα τα μαριναρισμένα σπαράγγια σε ένα πιάτο.

3. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο σολομού και το βάζουμε πάνω από το μείγμα σπαραγγιών στο πιάτο με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 650 W για 10 ως 12 λεπτά. Ο σολομός μπορεί να είναι ακόμα ροζ από μέσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ