κρεμμυδόσουπα

Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
12 λεπτά

Ένα νόστιμο και ισορροπημένο ορεκτικό, ιδανικό για να ζεσταίνεστε το χειμώνα. Ένα κλασικό πιάτο από τη γαλλική κουζίνα.

Συστατικά

  • 200 γρ. κρεμμύδι
  • 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 ml ζωμός
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι

Μέθοδος

1. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων, με λίγο βούτυρο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στα 750 W για 5-6 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το ζωμό και τη δάφνη και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σούπα με αλάτι και πιπέρι.

3. Μοιράζουμε τη σούπα σε 2 σουπιέρες. Τοποθετούμε 2 φέτες ψωμί πασπαλισμένες με 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.

4. Τοποθετούμε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων στη λειτουργία γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και η πάνω στρώση να αποκτήσει χρυσοκάστανο χρώμα.

5. Σερβίρουμε με δύο φέτες ψωμί ανά άτομο.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ