γεμιστές πιπεριές

Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος
18 λεπτά

Οι γεμιστές πιπεριές συνδυάζονται θαυμάσια με ρύζι, για ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα.

Συστατικά

  • 4 (περίπου 800 γρ.) πράσινες ή κόκκινες πιπεριές
  • 400 γρ. άπαχος βοδινός κιμάς
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. μικρά κομμάτια βούτυρο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό
  • - αλάτι
  • - πιπέρι
  • - κάρυ σε σκόνη
  • - θυμάρι
  • - αρωματικά βότανα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας

Μέθοδος

1. Κόβουμε τις πιπεριές οριζόντια στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.

2. Αναμιγνύουμε το βοδινό κρέας, το κρεμμύδι, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το γάλα ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και το (φρέσκα ή αποξηραμένα) μπαχαρικά.

3. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το κομμένο σε κύβους βούτυρο από πάνω. Ρίχνουμε το νερό ή το χυμό ντομάτας γύρω από τις πιπεριές στον πυθμένα του μπολ.

4. Τοποθετούμε το ταψί στον περιστρεφόμενο δίσκο και ψήνουμε στη λειτουργία γκριλ και φούρνου μικροκυμάτων στα 350 W για 15-18 λεπτά.

Σύγκρινε ( Συσκευές)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ